Over de koekjesmakerij Desobry

De koekjesmakerij Desobry staat, als een van de beste koekjesmakerijen ter wereld, al sinds mensenheugenis voor culinaire uitmuntendheid, plezier en ontdekking. Onze recepten voor Belgische koekjes houden het subtiele evenwicht tussen tradities en de wens om te vernieuwen.

Het verhaal begint in 1947, wanneer Léon Desobry in zijn atelier zijn eigen heerlijke recepten bereidt. Zonder het te beseffen, maakt hij koekjes die ruim een halve eeuw lang in meer dan veertig landen bij iedereen in de smaak zullen vallen! De koekjes van Desobry zijn dus authentieke Belgische producten die in onze koekjesmakerij te Doornik met echte Belgische chocolade worden vervaardigd.

Een klein Belgisch koekje, een grote culinaire familie

België heeft een indrukwekkende gastronomische geschiedenis: bier, chocolade, speculaas, (Brusselse en Luikse) wafels, waterzooi, frietjes enz. Hoe kan zo’n klein land al die verschillende smaken produceren? Die vraag kunnen we niet beantwoorden. Wat we wel weten, is dat Belgen verzot zijn op lekkernijen en mensen met passie zijn.

De koekjesmakerij Desobry is trots dat ze deel uitmaakt van deze familie van gepassioneerden en haar steentje kan bijdragen aan die Belgische culinaire kunst.

Proef van onze heerlijke Belgische koekjes en ervaar het zelf.

De geschiedenis van de Belgische chocolade

Kort na de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus bereikt Hernán Cortés, een andere Spaanse ontdekkingsreiziger, Mexico. Daar krijgt hij cacaobonen van de lokale bevolking, de Azteken.

De zeevaarder keert terug naar Europa met scheepsruimen vol cacaobonen. Al snel valt het cacaodrankje in de smaak bij de Spaanse aristocratie en de clerus.Het blijft een goed bewaard geheim van de hogere Spaanse kringen.

In het begin van de zeventiende eeuw onthult de Italiaanse handelaar Francesco Carletti het Spaanse geheim nadat hij in Zuid-Amerika een gelijkaardig drankje proefde. Het geheim raakt vervolgens snel bekend in heel Europa.

In die periode staan Brugge, Gent en Antwerpen onder Spaans bewind, onder leiding van Keizer Karel. De cacaobonen komen via de Belgische havens Europa binnen en de Belgische ambachtslieden krijgen al snel toegang tot deze nieuwe grondstof. Hun talent en creativiteit stellen hen in staat om hun eigen chocoladerecepten te bedenken.

Zo ontstaat de Belgische chocolade.

Volg de koekjesmakerij Desobry op Facebook en Instagram!

  • Producten van topkwaliteit

    100% Belgisch, vervaardigd in onze eigen ateliers in Doornik

  • Neem voor al uw vragen contact met ons op

    Via e-mail of op de sociale media

  • Snelle en betrouwbare leveringen

    Uw bestelling wordt in de 3 dagen verzonden via onze partnertransportbedrijf (DPD).

  • Gratis levering vanaf 40 € aankoop

  • Volledig beveiligde betaling

    We beslisten om met Hipay samen te werken, een van de marktleiders op het gebied van beveiligde betalingen.

    Deze gespecialiseerde onderneming maakt gebruik van de laatste bestaande protocollen voor informatiebeveiliging. Op die manier zijn al uw gegevens en transacties beschermd, ongeacht de gekozen betalingswijze.